Temel İlkeleri yangın kapısı

Yangın bapları, yangın eminği kucakin nazik öneme ehil olan yapısal unsurlardır. Ivedili durumlarda emin bir kaçış kurmak için tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı evet. Yangın bapları ekseriyetle yangın dayanımı faziletli malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaatı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bentlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin harika şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak bapnın kolaylıkla açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kabil ivedili durumlarda içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini kucakeriye hapseder.

Demetevler mahallesinde mevcut işletmeme İtfaaiye müfredatına iyi şekilde yangın cıkış kapısı dokumalması gerekmektedir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması yangın kapısı müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış kapısı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Kapılar paletlerde sevk edilmektedir. Her palette 15 ekip yegâne kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların de monte olması ciddi taşımalık avantajları sağlamaktadır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yangın kapısı vakit kaybetmeden her yerde, özellikle bile eke binalarda olması kişilerin sevimli kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu Yangın Çıkış Kapısı da getirilmiştir.

Yangın bapları özellikleri müteallik mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir çıbanlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Bu kapılar baş olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdiveni bapsı binaların evgin çıkış kapısı olarak görev gharabelik ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı kapılardır. Birinci sınıf ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *